Raitamatto, vanha vai uusi?

raitamatot

 

Kuten jo taannoin mainitsin, kaipaa olkkari taljan tilalle lämpimämmän tuntuista mattoa. Ja raitaa halajan. Mutta onko se raita jo kertaalleen ostettua (Carpet Vistasta ja Ikeasta) ja pesulan kautta lattialle läväytettävää, vaiko ihan uutta. Jos nyt ihan suoraan sanon, niin Tikaun Stripe on ehdoton suosikkini, mutta kokonaan toinen juttu on, riittääkö siihen rahavarannot. Kollegani Charin kuvissa mattoon ihastuin, nuo tasalevyiset kapeat raidat ovat ajaton ja kivan neutraali tausta muulle sisustukselle. Stockmannilta Tikaun raitamattoja saisi vielä kantistarjouksella, mutten tiedä saako tuota tasaraitaista mattoa isossa koossa ja se Marine Stripe mua ei hotsita yhtään samalla tavalla. Ja valitettavasti juuri nyt ovat Stockmannin sivut huollossa, enkä löydä mistään kunnon kuvaa (kuva tökerösti Tikaun kuvasta leikattu, anteeksi) tai maton mittoja. Leveäraitaisia mattoja löytyy useammaltakin valmistajalta, useimmalta puuvillaisena, jostain myös villaisena. Tuo kuvan matto on Askon puuvillamatto. Mutta villalle kyllä läpättäis mun syömmein.

Ollaan muutes tässä sairastettu ihanaa enterorokkoa, mulla alkaa kuume olla ohitse ja nyt jännitän, tuleeko rakkuloita, mihin ja millä tenholla. Tytön kuume nousi jo viime viikon tiistaina, joten hällä loppuviikosta nousseista rakkuloista osa on jo puhjennutkin. Pojille nousi kunnon kuume perjantaina ja muutamia rakkuloita on jo näkyvissä, vauvalla lisäksi runsaasti nokkosrokon kaltaista ihottumaa. Minun 39 asteen kuumeeni (en edes muista, milloin viimeksi on ollut moisia lukemia ja olo oli sen mukainen…) nousi lauantaina, joten nyt ollaan jännän äärellä. Kurkkukin on järkyttävän kipeä. Vauva-parka on tässä jo pitempään työstänyt kolmea vierekkäistä ylähammasta (kulmahammas pilkistää jo, etuhampaat vielä kuultelevat ikenen läpi) ja nyt sitten vielä tämä. Poikarukka. Mutta olosuhteisiin nähden hän on kyllä pysynyt yllättävänkin tyynenä (tokikin kipulääkittynä). Mies on ainakin vielä toistaiseksi pysynyt koskemattomana. Tämän kaiken fyysisen kärsimyksen lisäksi harmittaa vielä kaikki ne kivat jutut ja harrastukset, jotka tämän sairauden vuoksi jäävät väliin. Ajattelin, että taudin takia väliin jääviä huomisia kerhon Halloween-juhlia kompensoimaan täytyy järjestää oman perheen karanteeni-partyt. Koristellaan pöytä, pukeudutaan naamiaisasuihin ja otetaan paljon kuvia.

Stripes for livingroom carpet, please!

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

2 kommenttia

  1. Suosittelen uhraamaan pennoset Tikaun mattoon. Ostin sellaisen meille viime talvena ja ah, se on ihana! Etenkin koirakodissa puuvillaiset matot on oman kokemukseni mukaan sietämättömiä, koska niissä näkyy kaikki lika ja karva, mutta villaisissa ei.

  2. Hei moikka Sanna! Vieläkö pohdit mattoasiaa? Jos et ole vielä päättänyt, niin hotsittaisko sua hieroa kauppoja tuosta Ikean matosta? oon aatellu ostaa semmosen, mutta jos haluat luopua omastasi, niin voisin sen sulta ostaa pois niin saisit mattofyffeä uuteen 🙂 Ilmottele, vaikka facebookin kautta!