Raitapötkötyynyt

raitapotkotyyny1

raitapotkotyyny2

raitapotkotyyny3

raitapotkotyyny4

 

Koska hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, ovat nämä tyynynpäälliset olleet jo hyvinkin pitkään puolivalmiita! Itse (untuva)tyynyt ovat jo vanhoja, yli kymmenen vuotta sitten Ikeasta ostettuja. Alkajaisiksi, ”sinisellä kaudellani”, niissä oli itse luonnonvalkoisesta raidallisesta plyyshikankaasta ompelemani päälliset. Edelliseen kotiin halusin kuitenkin ihan simppelit valkoiset päälliset, mutta koska en jaksanut alkaa ompelemaan, tyydyin kompromissi-ratkaisuun, Ikean valmiisiin teddykarvaisiin keinokuituversioihin. Sittemmin olen jo vuosikaupalla suunnitellut ompelevani uudet, mieluisammat. Keväällä, makkarin muutoksen yhteydessä, piti ompelemani uudet päälliset Ikean kapearaitaisesta paksusta puuvillakankaasta, samasta, josta tein verhot. Mutta nytpä ompelinkin ne saman puljun leveämpiraitaisesta, osittain ehkä siksi, että sitä oli oitis käsillä (kapeampaa oli vintissä). Ja sanoisin, että tämä oli kuin olikin se parempi raitavaihtoehto.

Siinä missä edellisissa itse tekemissäni päällisissä oli pitkät vetoketjut ja täydelliset, pyöreät päätykappaleet, päätin tällä kertaa mennä sieltä missä aita on matalimmalla, eli ompelin vain pitkät putket, joiden päissä on nauhakujat. Pappa vei lapset aamusella kerhoon ja mies haki, tenavat olivat siis pari tuntia poissa kotoa ja uudet päälliset valmistuivatkin juuri sopivasti sinä aikana. Ehdin jopa saada koneetkin (saumuri ja ompelukone) turvaan, ennen kuin ovi kävi.

I made new cushion covers today. With lots of stripes.

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

L300

5 kommenttia

 1. Hyvä idea laittaa nuo nauhakujat! Mulla on pari tyynyä ovat odottaneet päällistä jo muutaman vuoden. Josko nyt sun inspiroimana saisin niihin päälliset aikaan….

 2. Tulin vaan kommentoimaan että ihanat nimet sun lapsilla! 🙂

  Mietin itse joskus ihan samoja nimiä.

 3. Eikö mustavalkoiseen oikeasti koskaan kyllästy?
  Ymmärrän kyllä, että minimalismi on ihan kiva ja tavoiteltavakin asia, mutta taidan olla liian boheemi tätä täysin tajutakseni.
  Kun lapset isompina ehkä haluavat värikkäitäkin vaatteita, onko teillä jo vastaus valmiina/myönnyttekö?

  1. Rehellisyyden nimissä, minimalismi on tästä huushollista kaukana, siihen aatesuuntaukseen verrattuna meillä on aivan liikaa tavaraa! Ja aika huoleton emäntä olen muutenkin… Joten värejä rajoittamalla paletti saadaan pidettyä edes näennäisesti kasassa. Ja onhan noita värejäkin mukana ollut, vaan kun kaikkiin on kyllästytty (paitsi ei keltaiseen). Tätä nykyä värikkyydestä huolehtivat lelut, ja niitä onkin sitten paljon, kirkkaissa väreissä. Et selvästikään ole tutustunut vanhempiin lastenhuone-postauksiini. 🙂