Rast-lipaston tuunaus

rastlipasto1

rastlipasto2

rastlipasto3

rastlipasto4

 

Kipeää silmää (haava sarveiskalvossa, vauva tökkäsi aamutuimaan sormella silmään) ja hammassärkyä (reikiä…) uhmaten raportoin teille uudesta Ikea-tuunauksestani: Haetaan 20 eurolla liimapuinen pikkulipasto, tuupataan vähän kittiä vetimenreikiin, porataan uudet vedinkoloset ja sivellään kerros mustaa puolihimmeää Helmiä niskaan. Ja kas, meillä on tuulikaappiin naulakon alle tuupattava (lasten pipoille ja hanskoille) hieno pikkulipasto. Pienellä vaivalla saatiin ihan uusi ilme, eikös?

My Rast Ikea hack.

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

8 kommenttia

 1. Tuo vetimien vaihto yhteen vedinreikään on loistava idea!

  Useampi puinen peruslipasto, vaikka olisi muuten toiminnoiltaan hyvä, on tullut sivuutetuksi juuri siksi, että edes vedinten vaihtaminen toisiin ei parantaisi ulkonäköä.

  Tämä idea kuuluu sarjaan, miksen ole hoksannut… mut nytpä tiedän. 🙂

 2. Tosi kiva ja onnistunut tuunaus!

  Voimia sinne arjen haasteisiin! Miten ne vauvan kädet voivatkin olla niin vikkelät…!

 3. Tosi kiva tuunaus. Minullakin on olkkaria kaunistamassa ”ihanasti” kellastunut perintömäntylipasto 80-luvulta. Jotain tuunausta olen sille suunnitellut. Maalia pintaan ja uudet vetimet tai ehkä jopa tuollaiset reiät. Mutta mitä tekisin huonosti liukuville laatikoille? Minun lipastossa on laatikon sivuissa urat ja lipastossa listat joita pitkin laatikko liukuu erittäin nihkeästi. Jotain pitäisi keksiä…

  1. Rautakaupoissa myydään laatikonkiskoja, josko sellaisista löytyisi sopivankokoinen? Pitäisi onnistua, ainakin jos puulistat saa poistettua. Tai jos puulistan vaihtaisi vaan muoviseen (tuossa lipastossa muovilistat), parantaisi sekin liukuvuutta.

  2. Laatikoston ja laatikon liukuihin voi ”hinkhata” kynttilästä steariinia liukuavuksi. Voisi toimia edullisimmin apuna…