Seitsemää veljestäNyt on ollut Seitsemää veljestä sekä puikoilla että koukuilla! Violetit kämmekkäät tein jo pari vuotta sitten, mutta nuo mustat pyörivät keskeneräisinä maaliskuusta 2009 asti, kunnes nyt sain yllättävän inspiraation tehdä ne valmiiksi. Eilen illalla ne sitten viimeistelin ja lahjoitin miehelle. Eilen virkkasin myös nuo harmaat, alusta loppuun saman päivän aikana!

Ihmeellinen virkkaus- ja kutomisvimma on siis iskenyt, vaikka työn alla olisi useampiakin viimeistelemättömiä ompeluhommia vauvoille. Toisen vauvan makuupussin päällystäminen on nimittäin vieläkin kesken ja pussilakanatkin ompelematta… Kävi meinaan niin ikävästi, että Marimekon valikoimista poistuneesta musta-valko-harmaasta Max & Moritz -kankaasta (pinnispostauksen kuvissa vasemmalla) ompelemani pussilakanat värjääntyivät ihan tavallisessa 60 asteen pesussa. Syyllinen oli pussilakanoiden taustakankaaksi ostamani yksivärinen musta lakanakangas, jota en typeryyksissäni ollut esipessyt erikseen. Niin paljon kun olenkin ommellut, oli tämä ensimmäinen kerta, kun näin kävi! En edes viitsi mainita, mistä kaupasta tuo näiväinen kangas oli hankittu, ettei kyseisen putiikin edustajan tarvitse taas naputella puolustuspuhetta sähköpostiini…

Ja koska tuo Max & Moritz on suorastaan täydellinen (=piparkakkutalomeininki ja prikulleen seinän sävyinen harmaa) kangas, haluaisin nuo lakanoiden etukappaleet vielä pelastaa! Eli tietäiskös joku, mistä kaupasta saa Dylonin Colour Run Removeria? Sen pitäisi poistaa kaikenlaiset värjäymät ja värin leviämiset hellävaraisesti. Ainakaan Stockan tai Vapaavalinnan valikoimiin tuo ei näyttänyt kuuluvan.

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

4 kommenttia

  1. Hienot neulomukset. Ja harmivärjääntyminen:( koitas etsiä ihan perusmarketista-muistaakseni olen 'meidän megaprismassa' nähnyt ko. tuotetta. Jaksamisia mahan kanssa 😉 kohta helpottaa!

  2. Ai kämmekkäät on noiden nimi. Osaispa kutoa, tollaset on niin käteviä tälläselle vilukissalle mutta maksaa kaikenmaailman näpertely-kaupoissa ihan maltaita. täytynee laittaa äiti ja anoppi hommiin. Katoin myös ylläolevat kuvat, aika mahtava masu. Tsemppiä!

  3. Merletossa on ainakin Dylonin väreistä paras valikoima. Ehkä sieltä löytyisi myös tuota kaipaamaasi ainetta.