Siirtolapuutarhakuumetta





Aiempina keväinä olen kärsinyt kovasta mökkikuumeesta (kiitos mm. Vihreä talo -blogin…) ja olen katsastellut erinäisiä myynti-ilmoituksia. Kriteerit ovat olleet sijainti Pirkanmaalla linja-auton saavutettavissa ja edullinen hinta. No, kuinka ollakaan yhtäkään mörskää emme ole käyneet edes katsomassa. Nyt sitten kekkasin siirtolapuutarhamökin myynti-ilmoituksen! Olemme miehen kanssa molemmat viettäneet lapsena aikaa mummujemme siirtolapuutahamökeillä, mies Niihamassa ja minä Litukalla, joten innostuimme asiasta oitis. Siirtolapuutarhamökille olisi helppo polkaista pyörällä vaikka päivittäin, joten sille olisi meidän autottomassa taloudessa varmasti käyttöä. Lähestyimme pankin tätiä ja kävimme mökin vakoilureissulla. Seuraavaksi pitäisi sitten soittaa välittäjälle ja pyytää näyttöä. Sillä vaikka mökin kunto on kaikkea muuta kuin erinomainen, olisi siinä varmasti potentiaalia, eikä hintakaan ole ihan mahdoton.

Mökissä on 12 neliötä ja nukkumaparvi. Seinät ja katto on lakattua panelia ja näyttipä lattiakin olevan lautaa. Valkoista maalia vaan kaikkialle, ai jai. Ja ulkona on kyllästetystä puusta pykätty patio, siihen harmaata Valtti puuöljyä pintaan ja uudet kalusteet päälle. Mökinkin voisi joskus myöhemmin maalata vaikka mustavalkoiseksi…
Tanskalaisen stylistin mökkikuvat Boligmagasinet. Kiva lehti, tanskassa visiteeratessa niitä on tullut hankittua. Seuraava pikavisiitti on muuten luvassa jo kuun lopussa!

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

6 kommenttia

  1. Ihanaa! Minäkin olen haaveillut vaivattomasta mökkeilystä kaupungissa. Ja minulla on myös mukavia muistoja siirtolapuutarhasta lapsuudessa. Hyvä päätös! Ja mukava, kun saa toteuttaa sitä runsaampaa sisustustyyliä toisaalla.

  2. Voi, kuulostaapa kivalta. Toivottavasti tärppää ja päästään seuraamaan mökin remontointia 🙂 Tuollaista pientä mökkiä olisi varmaan myös mukava laittaa, kun työmäärä ei olisi niin mahdoton. Ja lyhyt etäisyys ehdottomasti plussaa.Tanskalaiset sisustuslehdet ovat ihania.

  3. Oijoi! Vähänkö mahtavaa, jos saatte sen! Olen ymmärtänyt, että noita mökkejä vapautuu aika harvoin ja ne myydään tosi nopsaan.Samat haaveilut mulla, piskuinen järvenrantamökki huussilla olis täydellinen, mutta hintataso ei! Siirtolapuutarhakin on siinä rajoilla… Mutta ehkä nelikymppislahjaksi voisin sellaista harkita. 🙂

  4. Nyt vain tekemään kauppoja!! Vitsiläinen. Siinä olisi taas mahtava projekti seurattavaksi. :)Tässä osoitteessa puolestaan kaivataan ideoita pienimuotoiseen palstaviljelykseen. Sellaista varmaan harrastettaisiin teidän siirtolapuutarhassakin, vai?

  5. Aijai, pidetään peukkuja, että kaikki natsais kauppoihin asti! Näin kesän alussa olisi just mahtava päästä tuollaista laittamaan.

  6. Kiitos tsemppauksesta! :)Voipi olla, että meidän on jatkettava etsimistä, josko löytyisi joku vähän parempikuntoinen mökki. Tuo kiikarissa ollut kun vaatii reipasta remonttia ja tää kämppäkin on vielä kesken… 😉