Sisustamisen työnjaosta

tulevakoti3

 

Kiitos blogikollegalleni Suville blogeissa kiertäneestä haasteesta, jonka ideana on kertoa sisustamisen työnjaosta bloggareiden huusholleissa. Että tässä teille meidän tarina, olkaa hyvät!

 

1. Osallistuuko puolisosi sisustuksen suunnitteluun?

Koska jatkuva suunnittelu on itselleni luontaista ja suorastaan pakonomaista, toimii homma niin, että minä teen ensin tiedonhankinta- ja ajatustyötä itsekseni, jonka jälkeen esittelen eri vaihtoehdot miehelle. Ja yhdessä sitten pohdimme eri vaihtoehtojen plussia ja miinuksia. Tämä metodi toimii hyvin, sillä mulla on erilaisia ideoita monesti ihan liiaksikin ja ihan itsekseen valintaa olisi vaikea tehdä.

2. Jos vastasit ei, toivoisitko puolisosi osallistuvan enemmän kodin sisustamiseen? Jos toivot, miten haluaisit hänen osallistuvan?

Puolisoni osallistuu mielestäni ihan sopivasti. Ainoastaan toivoisin, että hänellä riittäisi intoa myös siihen pikkuremppojen toteutuspuoleen, tai edes inhoamiini esivalmisteluihin ja loppusiivouksiin. Ja totta puhuen, yhteiset kiireettömät remppahetket, kun lapset ovat nukkumassa, ovat mielestäni ihan parasta laatuaikaa. Siinä yhdessä, yhteistä kotia fixaten, ehtii samalla myös juttelemaan ja hassuttelemaan.

3. Eroavatko makunne toisistaan?

Eipä juuri. Ainoastaan kaikki ihana pikkutavara jäisi mieheltäni varmasti hankkimatta.

4. Riitelettekö sisustusratkaisuista?

Ei riidellä, ratkaisumme ovat pitkälti taloudellisen tilanteen, käytettävissä olevan tilan ja käyttötarkoituksen sanelemia.

5. Teettekö kotiin tulevat hankinnat yhdessä vai erikseen?

Pienet sisustus- ja käyttötavarahankinnat (pikkutavarat, tyynynpäälliset, kynttilät) teen itsekseni, tai yhdessä silloin, kun olemme kaksin liikkeellä, mutta kaikkia vähänkään isompia tai pitkäikäisempiä (taulut, astiastot, huonekalut, arvokkaammat matot) hankintoja pohdimme huolellisesti yhdessä.

6. Kuinka paljon kompromisseja teette yhteisen kodin sisustuksen eteen? Kumpi joustaa enemmän?

Kompromisseja ei tarvitse tehdä, olen ainoastaan helpottunut, kun miehellänikin on mielipiteitä.

7. Miltä puolisosi koti näytti silloin, kun ensimmäistä kertaa vierailit siellä? Tuliko välittömästi olo, että tämä on tässä vai mietitkö hiovasi puolison maun paremmaksi/toisenlaiseksi?

Aloimme seurustella ollessamme 18-vuotiaita ja asuimme kumpikin tuolloin vielä ”kotona”. Muutaman seurustelukuukauden jälkeen minä muutin ensimmäiseen omaan vuokra-asuntoon. Kahden seurusteluvuoden jälkeen, vuonna 1999, muutimme ensimmäiseen yhteiseen kotiin. Se oli sini-valkoinen ja vähän maalaisromanttinen. Siitä ollaan sitten yhdessä kasvettu ja kehitytty, minä, mies ja sisustusmaku. Samalla kun sinisen määrä väheni, pelkistyi tyyli muutenkin. Kolmas yhteinen kotimme oli jo kokolailla valkoinen. Neljäs kotimme oli ensimmäinen omistusasunto ja vaikka etukäteen haaveilin oikein irrottelevani, mm. pinkillä eteisellä, siitä tuli harmaa-valkoinen, mustilla tehosteilla. Toinen omistusasuntomme, josta muutimme vuosi sitten, oli musta-valkoinen ja sillä tiellä olemme edelleen.

P.S. Kolme vuotta sitten, samaa teemaa mukaillen tehty Me Naisten -lehtijuttu löytyy TÄÄLTÄ.

Haastan niinikään kollegani pilkkuraidan Tiinakaisan kertomaan heidän huushollin työnjaosta!

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

2 kommenttia

  1. Muistan kun oltiin hankkimassa miehen kanssa eka yhteinen asuntoa. Pyysin että istutaan alas ja katsellaan yhdessä sisustuslehtiä, jotta saadaan kartoitettua meneekö meidän maut yhteen. Hän totesi: ”Mun makuni perustuu hintalappuun; mitä edullisempi hinta, sitä enemmän se on mun tyylinen”. 🙂
    Tosin, edelliseen asuntoon mies halusi ehdottomasti tietyn hanan, eikä todellakaan tehnyt mitään hintavertailua. Eikä tee edelleenkään; hän on sitä mieltä et mitään ei tarvita, mitään ei tarvitse vaihtaa toiseen, mutta kun uusi on tuotu kotiin, on hän tyytyväinen.
    Nyt etsin meille antiikkista mattoa olohuoneeseen; budjetti on 600-1500€, riippuen matosta ja sen iästä. Hänen mielestään nykyinen matto on ihan hyvä. Minun mielestäni nykyinen taas on liian pieni nykyiseen tilaan. Mies tulee tykkäämään uudesta matosta, jahka se kotiutuu.
    Sen jälkeen ostoslistalla on ruokapöytä. Sen haluan teettää ja tekijäkin on jo tiedossa.

    1. 😀 Pääasia on, että tunnet miehesi käytösmallin ja osaat toimia sen mukaan, eli lopussa kiitos seisoo!