Suorastaan tilataideteos

aarikkamobile1

aarikkamobile2

aarikkamobile3

 

Meillä on rapukon katossa alkuperäisasukkaiden jäljiltä jykevähkö koukku, johon olin jo tovin yrittänyt keksiä jotain kivaa ripustettavaa. Eilen illalla löysin keittiön kaapista sinne säilötyt Aarikan Tivoli-mobilet, jotka edellisessä kodissa roikkuivat kaksosten sänkyjen päällä, ja tänä aamuna mulla sitten välähti, että rapukkoonhan ne laitetaan. Ja kun tila on korkea, ripustin ne päällekkäin (metallirinkuloissa oli valmiiksi reikiä). Ja nyt ne ovat kuin mikäkin tilataideteos! Kaiteet kun vielä saadaan vaihdettua (remonttirahat on jo kulutettu, joten kertopuusta ja OSB-levystä ne mitä ilmeisimmin tullaan rakentamaan ja valkoiseksi maalaamaan), on taustakin huomattavasti rauhallisempi. Tällä hetkellä vielä riiputtelen mattoja kaidetta naamioimassa…

Kerrottakoon sekin, että tykkään todella kovasti tästä meidän portaikosta, tällaisia ei ole ihan jokaisessa 80-luvun rivarissa. Vaikka tämä kotitalomme ei ulkonäöllään ihastuttanut (oikeastaan juuri päinvastoin…), on tilaratkaisut mielestäni vähän epätavanomaisempia, eli justiinsa sitä spesiaalia mitä ehdimme etsiä. Rakkaan rapukkoni seiniin ajattelin tulevaisuudessa koostaa jonkun massiivisen ”taide”näyttelyn!

Aarikka mobiles in the stairs.

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

2 kommenttia

  1. Onko teillä ulko-ovi tuossa puolivälissä portaikkoa? (sivussa olevat pohjapiirustuskuva(?) eivät lataudu) Kuinka se toimii lasten kanssa? Olemme käyneet katsomassa muutamaan kyseisellä sisääntuliratkaisulla varustettua asuntoa, mutta hylänneet ne mm. sen takia, että lasten (8kk tuplat…) kanssa sisään ja ulos kulkeminen epäilyttää.

    1. Joo, se on ulko-ovi joka pilkottaa, eli sisään tullaan tuulikaapin kautta kerrosten puoleen väliin. Ei tietty lasten kanssa mikään kätevin mahdollinen ratkaisu, eikä tuulikaapin vaatesäilytystilatkaan ole päätähuumaavat. Mutta ei se meidän edellinenkään ahdas eteinen toiminut yhtään sen paremmin, että ei tässä ainakaan huonompaan suuntaan menty. Ja rappusia käytetään myös kätevinä istuimina esim. kenkiä pukiessa. Kuorimme rapuista parketin ja alkuperäisen huopamaton ja laatoitimme ne, eli nyt ne myös kestävät kuraisia kenkiä ja vaatteita.