SynttärisuunnitelmiaTässä lupailemaani raporttia lasten 2-vuotissynttärisuunnitelmista. Aika pitkälti viimevuotisin eväin mennään, ainoastaan juhlien teema on vaihtunut sirkuksesta purjehdukseen, kiitos alkusyksystä löytämäni Tampellan Regatta -kankaan, ja muutama uusi tarjottavakin on päässyt joukkoon. Viimevuotiset sokerikuorrutetäytekakut (joiden valmistuminen jäi aivan viime tippaan…) vaihtuvat musta-valko-keltaisiin hyydykekakkuihin, ihan aikatauluteknisistä syistä. Uusia tarjottavia ovat myös porkkanamuffinit, naapurin Tiinan (joka muuten vedettyään tuon synttärikutsun kuorestaan tokaisi, että olisi halunnut olla mun lapseni. 🙂 Kiitos kohteliaisuudesta Tiina! <3) introdusoima suklaa-suolapähkinäleivonnainen sekä nakkipiilot. Pirkan Sitruunaleivoksia sai jo viime vuonna osa porukasta, kun mies haki niitä kesken pippaloiden raaoiksi jääneiden kuppikakkujen tilalle. Niihin askaroin koristeeksi lippuja masking teipeistä ja Clas Ohlsonin valkoisista hammastikuista. Mamma tekee tälläkin kertaa nimipikkuleipiä ja keltaisia macaroneja. Myös kivat pikkupizzat pysyvät listalla.

Koristeet ovat nekin pitkälti viimevuotisia (kiitos Milla-Emeliinalle kolmesta lisäpallosta!), venevadit ja Oiva Kestit ovat vuodenaikaisia hankintoja. Koska vieraita on tulossa pari-kolmekymmentä, oli meillä tarve lisäastioille. Meillä olisi kyllä ollut mustia kertakäyttöastioita, mutta halusimme jotain vähän arvokkaamman ja jämäkämmän tuntuista. Olen etsiskellyt kirppareilta jo parin vuoden ajan kunnon satsia halpoja valkoisia peruskuppeja, tuloksetta, joten nyt päädyimme ostamaan Ikeasta huippuhalpoja ja monikäyttöisiä lasisia mukeja ja lautasia. Lasisiin päädyimme, koska ne ovat posliinisia monikäyttöisempiä. Noista mukeista ajattelimme reilun vuoden kuluttua tarjoilla myös 10-vuotishääpippaloidemme sangrian. Posliini ei olisi siihen käyttöön oikein soveltunut. Myös lautanen on sen verran reilu, että siihen mahtuu myös kelpo satsi tapaksia.

Pilkulliset muffinssivuoat, keltaiset pillit (mustat olin hankkinut jo aiemmin) ja mustat raidalliset paperipussit ovat tuoreita hankintoja Happy Mondaysta. Ainakin omien tutkimuksieni mukaan pillit ja pussit ovat siellä huomattavasti edullisempia kuin muualla.

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

11 kommenttia

  1. Hienot synttärikemut tulossa!
    Ai että kadehdin noita sun marimekon matalia lautasia :/ Olisin niin kovasti halunnut kans nuo, mut hoksasin ne liian myöhään. Nyt niitä on mahdottomuus saada 🙁

  2. Olen sairaan kade noista venelautasista! Olen metsästänyt valkoisia vastaavia kissojen ja koirien kanssa ja harmitellut pääni puhki, etten ostanut niitä silloin kun niitä vielä kaupoissa näkyi. 😀

    Ihanilta näyttävät niin tarjoilut kuin koristeetkin. ”Oi jos oisin saanut olla mukana…” ja sillai. 🙂

  3. Ihanat! Niin kiva nahda tallaisiakin lastenjuhlia! Olisi ilo olla vieraana juhlissa joiden valmisteluun on nain paljon nahty vaivaa!

  4. Ihat kemut tulossa!! Miten nuo paperipillit muuten toimii? Vettyykö ne jossain määrin juomassa?

    1. Tänks, kyllähän nuo pillit vähän pehmenivät, kun pitkään (useamman tunnin siis!) mukissa likosivat. 🙂