Takan kasvojenkohotus

takka1

takka2

takka3

takka4

 

Tulevan kotimme alakerrassa on takka, nimittäin avotakka. Sellainen ei tietenkään ole mikään varsinainen lämmityslaite, mutta kaunis sisustuselementti kuitenkin. Ja kaikkein kaunein avotakka on toki valkoinen, mieluusti sillälailla hiertäen rapattu. Rappaamista minäkin ensin suunnittelin, mutta koska takkamme on kalkkihiekkakivi-tiilistä muurattu ja pinta epätasainen, olisi rappauslaastia kulunut rutkasti ja työ täytynyt tehdä useammassa osassa, joten päädyin huomattavasti helpompaan ja nopeampaan vaihtoehtoon, maalaamiseen. Googlettelu ja Prisman maalimyyjä vahvistivat Tikkurilan Harmonyn olevan sopiva maali moiseen tarkoitukseen, joten tänään sitten tartuin toimeen. Työ oli melko hidasta, sillä röpelöiseen tiilipintaan maalia sai hieroa ihan tosissaan. Oman kokemukseni mukaan ihan paras väline epätasaiselle pinnalle (myös OSB-levyn maalaamiseen!) on sellainen järeänkokoinen ulkomaalauspensseli. Piipun tasaiselle tiilipinnalle käytin kyllä myös telaa. Maali loppui ja nälkäinen vauva heräsi uniltaan hieman ennen homman valmistumista, joten huomiselle jäi vielä vähän viimeisteltävää. Tuolle tummanruskealle laatoitukselle on myös tehtävä jotakin ja olisipa lasiluukkukin lapsiperheessä ihan kätevä… Mutta kylläpä vaan saikin taas pienellä vaivalla (ja hinnalla) ison muutoksen aikaiseksi!

There’s a fireplace in our new home. And I painted it white. Pretty!

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

8 kommenttia

 1. Ei mitenkaan liity tahan postaukseen mutta jossain vaiheessa olisi mielenkiintoista lukea sinun mietteita yksi vauva vs. kaksoset vauva-arjesta.

  Hieno muutos takkaan!

 2. Hieno on! Me käytimme takan ja sen takana olevan tiiliseinän maalaamiseen Teknoksen Kolibria. Se on vähän vellimäinen ja häivytti hienosti tiilten turhan kulmikasta olemusta.
  Remppatsemppiä!

  -M

 3. Wau! Kyllä kannatti. Meillä on vuolukivinen Nunna-uuni makkarissa. Sopisikohan tuo Harmony vuolukivitakkaankin?!?

 4. ”Valkoinen pinnoite vanhaan uuniin: hinta 800 euroa” sanotaan tuolla linkissä.
  Meidän uuni on pieni, mutta kyllä se silti varmasti monta sataa maksaa. Halvemmaksi varmaan tulisi vaihtaa koko hoito. Mutta kiitti linkistä silti!

 5. Laatoituksen voinee maalata kaakelimaalilla. Meillä kylppärit pintaremontoitiin ensin kunnon maalipesulla, sitten tuota Otexia ja päälle Ronsealin kaakelimaalia. Ronsealia taitaa saada useassa sävyssä. Kahden vuoden jälkeen maali on edelleen hyvän näköisenä seinissä.