Takapihan syksy

takapihansyksy1

takapihansyksy2

takapihansyksy3

takapihansyksy4

takapihansyksy5

 

Syksy saapui takapihallemme, vai sanoisinko mieluummin takaterassillemme, ja lähes koko kesän yhtä soittoa auki ollut aurinkovarjo suljettiin haikein mielin. Nyt kun katsoo keväällä terassista ottamiani kuvia, näyttää se lähtötilanne hurjan ankealta (pihan kasvua havainnollistavat ”piha”-tägillä varustetut postaukset)! Asunto ehti myyntiyritysten välillä olla hetken vuokrallakin ja joko perikunta tai vuokralainen leikkasi kesällä 2013 koristeomenapuun torsoksi ja villiviinit matalaksi, mutta nepä ottivatkin melkoisen revanssin menneen kesän aikana. Pari viikkoa sitten istutin vielä kaksi Köynnöshortensiaa takaseinämälle puiden väliin, koska juuri sellaisista olin haaveillut ja nyt ne Prismassa pikku alennuksella bongasin. Alkaa olla paketti kasassa ja penkit täynnä. Kesän aikana tuuppasin takaseinustalle puiden alle myös Clas Ohlsonin LED-puutarhavalot. Ne valaisevat puita alhaalta ylöspäin ja hienon tunnelman luovatkin.

Ensi keväänä/kesänä ajattelimme panostaa terassin päivitykseen: puhdistaa terassilaudoituksen ja käsitellä sen mustaksi, uusia huojuvan ja vajonneen säilytyskomeron, maalata alakerran seinälaudoituksen samalla harmaanruskealla, jolla yläkerran laudoituskin on maalattu (yläkerran ovat maalanneet alkuperäiset omistajat, alakerran seinälaudoitus, parvekkeen alla, on vielä alkuperäinen ruosteenpunainen) ja huoltomaalata valkoisetbetoniseinät kalkkimaalilla. Tuohon äklönväriseen sokkeliin ei valitettavasti voi kajota… Taloyhtiössä on vain 9 asuntoa ja pienemmät huoltotoimenpiteet hoidetaan itse, joten pannuhuoneessa on maaleja, joilla voi tarpeen niin vaatiessa huoltomaalata omaa pätkäänsä. Ensi kesää odotellen siis!

Our tiny garden.

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

2 kommenttia

  1. Kannattaa sit huomioida siinä terassin mustaksi käsittelyssä se, että se on todella, TODELLA kuuma kesällä!! Me öljysimme terassin todella tummanruskeaksi, ja se oikeasti auringonpaistella poltti jalkoja, eikä avojaloin terassilla voinutkaan oleskella :/ Nyt kun se muutaman kesän haalistui, niin johan kelpas ”varpain jaloin” tapsutella. Uuden öljyämisen jälkeen siinä taas poltetaan jalkoja 😀