Tartutettu kerrossänkykuume

 

Täällä on kaksosten kerrossänky-kuume tarttunut jo äitiinkin, joten äiti nyt sitten miettii erinäisiä ratkaisuja. Koko perheemme nukkuu alakerrassa, jonka huonekorkeus on niukin naukin 2,3 metriä. Jos korkeutta olisi enemmän, haluaisin lapsille kerralla riittävän leveän ja korkean vanerisen sänkyn, johon saisi teini-iän lähestyessä lisättyä myös liukuovet, jolloin makuutilan saisi suljettua omaksi yksityiseksi tilaksi, ikään kuin omaksi huoneeksi. Näissä poteroissa olisi myös lukulamput ja pistorasiat, sekä pienet hyllyt kirjoille ja muille aarteille. Tästä todella pitkäikäisestä vaihtoehdosta olen haaveillut jo pitempään, koska meidän kolmella lapsellamme ei tule välttämättä koskaan olemaan ikiomia huoneita.

Mutta koska käytettävissä oleva tila on mitä on, on jatkettava toisenlaisella vaihtoehdolla. Lasten makuuhuoneessa on ikkunat, joiden listan ja lattian väliin jää 120cm. Tämä riittää matalalle kerrossängylle, esim. Ikean edulliselle Kuralle, jolloin alemman nukkujan patja on lattiatasossa (ritilän päällä). Kura-sängystä saisi kyllä ihan kivan linjakkaan perussängyn vähän muokkaamalla.

Toinen kelpo vaihtoehto voisi olla itse tekeminen. Vaneria ja kakkoskakkosta tai kertopuuta, niistä syntyis hieno sänky. Tai sitten panelista leikkimökkimäinen maja… Suunnittelupuoli onnistuu kyllä tältä Muotoilija AMK:lta, mutta kuka ne ainekset kuljettaisi ja löisi kasaan. Ja missä.

Ja sitten voisi tietty löytyä joku mahtava yksilö valmiinakin… Etenkin jos tarttis katsoa hintalappua!

I’m seeking for a bunk bed.

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ