Tomaattipizzaa

pizzaa1

pizzaa2

 

Pikkumies on tervehtynyt vauvarokostaan ja on taas oma iloinen itsensä, mutta minä olen ollut flunssainen, särkyinen ja väsynyt, joten tänä aamuna nukuin pitkään ja kun viimein nousin yläkertaan, oli mies juuri alkamassa kaulitsemaan pizzapohjia uunipelleille. Ensimmäistä kertaa pohja oli tehty Hans Välimäen ohjeella, jossa taikinaa kohotetaan jääkaapissa erityisen hyvän maun varmistamiseksi. Tomaattikastikkeen mies oli valmistanut meillä jo vuosikausia käytössä olleella reseptillä, jolloin soosin maukkaudesta pitää huolen mm. pitkä haudutusaika. Pizzan päälle ei uuniin laitettu soosin lisäksi kuin kalamataoliiveja ja mozzarellaraastetta. Tarjoillessa päälle raastettiin Grana Padano -juustoa ja ripoteltiin parvekkeelta kerättyä rucolaa (tähän tapaan olemme tutustuneet sekä ystävämme Sadun luona, että tamperelaisessa Napoli-pizzeriassa). Juustot toki vähän maksavat, mutta kokonaisuudessaan tämä ruokalaji on tyylikkyyteensä ja maukkauteensa nähden todella edullinen tarjottava vaikka illanistujaisiin, sillä parhaimmalta (ja italialaisimmalta) se maistuu tietenkin maukkaan punaviinin kaverina (kuten nyt yöpalalla, lounaspizza jouduttiin kyllä nauttimaan pelkän veden kera)!

Pizzapohjan ohje löytyy Makuja-sivustolta, muistakaahan vielä kokeilla sitä ylimääräistä jääkaappi-vinkkiä! Maukas tomaattisoosi on sitten miehen päästä (ei mitään muistikuvaa, mistä se sinne vuosia sitten on tullut!), ja se syntyy näin:

 

TOMAATTIKASTIKE PIZZALLE (TAI PASTALLE):

500 g tomaattimurskaa
1 pieni purkki tomaattipyrettä
0,5-1 dl oliiviöljyä
n.1 tl suolaa
n.2 rkl sokeria
Valkosipulia, mustapippuria, oreganoa ja basilikaa oman maun mukaan. Maistele ja lisää tarvittaessa.

Hauduttele kastiketta pitkään, ainakin tunti tai mielellään kaksi, miedolla lämmöllä kannen alla. Nauti haluamallasi tavalla.

We had very tasty (and cheap) home made pizza today.

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ