Tuuletin katossa (viimeinkin) ja uudet ruokapöydäntuolit

tuuletin1

tuuletin2

tuuletin3

 

Aikansa se ottikin, että keittiön uusi valkoinen liesituuletin saatiin kattoon kiinni. Alkajaisiksi tarvittiin isääni mittaamaan tuulettimen oikea sijainti ja proppaamaan kiinnityslaikka kattoon kiinni, sähkäriä valmistelemaan kytkennät (sattumoisin oli kattovalaisimen paikka juuri tuossa), sitten appiukkoa kuskaamaan Baukkariin ilmastointiputkikaupoille, ja lopuksi isääni, miestä ja minua. Ja mummia kaitsemaan lapsia sillä välin, kun me kolme ähräsimme härvelin kimpussa. Kaksi kannatteli, kun yksi ruuvaili. Ja sitten ähräsimme vielä vähän lisää, ennenkuin tuuletin oli katossa kiinni. Ohjeessa käytettiin sitä vanhanmallista alumiinista haitariputkea, jota ei nykyään enää saisi käyttää (paloturvallisuusriski, kun rasva kertyy putken juonteisiin), eikä sitä siksi enää ainakaan Bauhausissa myyty. Ja tämä asetti vähän lisähaasteita asennukselle. Piti mitata tarkkaan, sahailla ja porata. Mutta pääasia on, että tuuletin on nyt katossa, ja omaan silmään tuo näyttää vieläpä oikein kivalta! Valkoinen ja tehokas saarekemalli haluttiin ja sehän löytyi Savon valikoimista.

Niin ja näkyyhän kuvissa myös uudenkarheat Hee-ruokapöydäntuolit! Ihan kuulkaas hävettää, etten ostanut niitä ihanasta pienestä sisustusliikkeestä (kuten esim. Design Boulevardilta Tampereelta), vaan moraalittomana ja pienituloisena kotiäitinä tilasin ne yhdestä nimeltämainitsemattomasta verkkokaupasta 20% alennuksen houkuttelemana. Kun sehän oli jo paljon rahaa se! Ja kun tuolit kannettiin vieläpä kotiovelle, meillä kun ei ole autoa. Hyi hyi mua ja nöyrimmät anteeksipyyntöni.

P.S. Minä niin odottelin aurinkoista kuvaussäätä, mutta kuten kököistä kuvista näkyy, sellaista ei vaan ilmaantunut…

P.P.S. Keittiöstä lisää, kunhan joku ehtii sen siivota ja valoa riittää…

New hood installed. And new Hee dining chairs too!

EDIT: Pieni lisäys työjärjestykseen.

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

10 kommenttia

 1. Kivalta kyllä näyttää!
  Itsekin olen miettinyt noita Hee-tuoleja. Monet ovat kehuneet niitä hyviksi istua. Täytyy käydä kokeilemassa.

  1. Istuinmukavuutta minäkin pitkään epäröin, mutta kyllä nuo monet puutuolit päihittää. Pinnat joustavat sillälailla sopivasti.

 2. Hei, palasin tänne pyytämään että laittaisit käyttökokemuksia lasten kannalta kun näet miten he tuoleilla ’viihtyvät’ / pysyvät. Meillä on kohta 10 vuotta vanhat tummanruskeat perus ’nahka’tuolit, jotka haluaisimme vaihtaa kevyempiin. Mietimme Calligariksen Wien-tuolia tummanharmaana mutta kävin testaamassa sen ja sehän ei ollutkaan yhtään kiva istua. Mutta tuo Hee kiinnostaa kyllä kovasti.

 3. Pakko oli kommentoida, vaikka oon siinä niin laiska yleensä. Teillä on iiiiihana koti ( oli kyllä edellinenkin) ja supersuloiset lapset. Mahtava blogi ja nostan sinulle todella paljon hattua, että kaikki joka yksityiskohtaa myöden on täydellistä ja se on kyl oikeesti ison työn takana. Ihana seurata kaiken uuden laittoa js saada ideoita. Kiitos ja onnea uuteen kotiin! Moraaliton ja varaton kyselee vielä et onko viel jossain verkkokaupassa -20%?

  1. Ooo, kiitosta vaan. Onhan tämä uusi koti vielä kovasti kesken ja teknisten seikkojen takia kompromissejakin joudutaan tekemään. Nyt kun on alennusmyynnit menossa, ei tuollaisia kampanjoita nyt justiinsa ole käynnissä. 🙂

 4. hei! onko teidän taso puuta vai laminaattia? ja mistä ostettu? 🙂 etsiskelen samantyylistä.

  1. Keittiön työtasot ovat Bauhausin massiivikoivutasot, jotka on itse käsitelty mustiksi/tummanharmaiksi Liberonin petsillä. Päälle on vielä tulossa Osmon Top Oil…

   1. ok kiitos vastauksesta. millä sävyllä olette tasot petsanneet muistuuko mieleen? 😀