Uuden kodin yläkerran remonttikuulumiset

ylakerta_remppa1

ylakerta_remppa2

ylakerta_remppa3

ylakerta_remppa4

 

Tässä vähän uuden kodin yläkerran remonttikuulumisia. Iso yhteinäinen tila on viikon aikana edennyt jo oikein kivasti, kiitos erityisesti isäni ja mieheni, minä kun olen hoidellut pääasiassa äidin velvollisuuksia (enkä kyllä niistäkään olisi selvinnyt ilman isovanhempien apua, pienen vauvan ruokailurytmin epäluotettavuuden takia kun en uskalla lähteä kaikkien kolmen kanssa esim. leikkipuistoon). Vanhat tapetit on poistettu, seinät pakkeloitu ja pohjamaalattu kahteen kertaan, katto maalattu kahdesti ja parketti hiottu. Kuvista poiketen myös keittiön takaseinä on levytetty ja ovi siirretty. Betoniportaatkin kuorittu esiin. Vessa ja nykyinen keittiö, tuleva lasten leikkihuone, ovat vielä täysin koskemattomia. Keittiön purku ja uuden rakennus tehdään sitten joskus, kun kiireellisemmät työt ja muuttopuuhat antavat myöden.

New home in the process…

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

16 kommenttia

 1. Huoh, ei käy kateeksi :- Me rakennetaan uutta 3 ja 7 v:n kanssa ja sekin tuntuu hankalalta. Saatikaan vauvan kanssa…

 2. Ootteko harkinneet vanhojen kaiteiden jättämistä portaikkoon? Olis aika reteet, mustana luonnollisesti! 🙂

  Tsempit projektiin!

 3. Iik, jännäääää! Laittakaa portaisiin lakka/vaha, niin että kaunis betonipinta saa jäädä esiin!

 4. Samaa mieltä minäkin, kiva seurata teidän projektia! Mulla on tässä meidän 70-lukulaisessa vielä tuo ovien maalaus edessä, pallottelen mustaa, harmaata ja valkoista …..ja sitä, tarviiko niiden kaikkien ollakaan saman värisiä? Jaksamista sulle urakkaan!

 5. Remonttiprojektianne, millainen helmi uudesta asunnosta kuoriutuukaan, on tosi mielenkiintoista seurata – kiitos että jaksat päivittää kuulumiset kaiken härdellin ohella. Aurinkoisia kevätpäiviä ja voimia!

 6. Kaiteet voisi tosiaan säästää, on sen verta komeet, eikä tule jokaisessa kodissa vastaan.
  Hyvä tuosta tulee. Lähetän täältä virtuaalista remppavoimaa :).

  1. Hei, olisin kiinnostunut, kuinka paljon aikaa menee noiden ikkunanpokien maalaamiseen? Tai kuinka hankalaa se on ja selviääkö ns. maallikkona 🙂 Monissa vanhoissa taloissa tosiaan nuo ikkunankarmit ovat ruskeita ja ne ovat kyllä aikas YÖK 😉

   1. En tiedä vielä, ensin tarttee vetäistä vielä Otexilla, ennenkuin pääsee pintamaalin kimppuun… Eli aikansa ottaa, saas nähdä jääkö kesään, vai ehditäänkö maalaamaan ennen muuttoa!

 7. Mielenkiintoista seurata tätä projektia:) Noihin portaisiin vois sopia joku sisal-tyyppinen matto.

 8. Ehkä vanhat kaiteet kannattaisi säästää tai miettiä joku muu pystyinnallinen kaidemalli. Lapsiperheen kodin riskikartoituksessa kaide josta lapsi ei saa kiinni on iso turvallisuusriski. Toki lasi tms olisi muotokieleltään upeampi, mutta ehkä se voisi asentaa kun lapset yltäisivät itse kaiteeseen.

  1. Seinän vierustoilla oli puiset käsijohteet, jotka ilmeisesti maalataan valkoisiksi ja kiinnitetään takaisin.

 9. Hei ihanaa seurata teidän remonttia! Mun sormet oikein syyhyää että pääsisi itsekin pian tekemään… Mutta on kyllä varmasti rankkaa pienten lasten kanssa, kun isommatkin on jo varmasti niin aktiivisia ja innokkaita ”apureita” 🙂

  1. Joo, ei oo ihan helpoimmasta päästä tämä yhtälö: vauva, kolmevuotiaat riiviöt, remppa ja muutto… oikeastaan aivan sekopäistä! :/