Uudet lauteet ilman väriä

lauteet1

lauteet2

lauteet3

lauteet4

 

Kyllä siitä joulusaunasta taitaa tulla ihan totista totta, sillä samainen Jukka, joka on rakentanut meille mm. portaiden kaideseinämän, kävi pykäämässä meille lauteet. Halusin lauteet pitkittäin asetelluilla lankuilla (tällä hetkellä ns. laiturimalli näyttää olevan huomattavasti yleisempi) ja alalauteen kokosyvänä (meillä oli valmiina alkuperäiset seinätuet lauteita varten, jotka omien toiveideni lisäksi määrittelivät lauteiden minimisyvyyden), ei tarvittavan kokoisia ja mallisia lauteita löytynyt valmislaudepaketeista, vaan ne oli tehtävä alusta alkaen. Lauteista mulla oli hyvinkin selvä visio mielessäni, mutta kaide suunniteltiin yhdessä Jukan kanssa vasta paikan päällä, pala palalta, sen mukaan minkä pituisia laudanpätkiä oli vielä jäljellä! Porrasjakkara (jota ei portaana saisi käyttää…) on valmiina ostettu, mutta tänään päätin, että se toimii portaana vain väliaikaisesti. Lauteet ovat muuten niin simppelin tyylikkäät, että ne kaipaavat eteensä samantyylisen kaksiaskelmaisen rappusen. Tämä väliaikainen nousuapu pääsee sitten istuma- tai laskutasoksi pesuhuoneen puolelle. Ja kuten arvata saattaa, saunasta tulee kokomusta. Isäni tulee ensi viikolla auttamaan uuden oven asennuksessa ja sähkärikin tulee vaihtamaan kiukaan uuteen mustaan, sitä ennen pitäisi vaan värjätä tuo koppero (seinät oli kyllä tarkoitus värittää ennen lauteiden rakentamista, mutta emmepä sitten ehtineetkään…)!

Sauna is going to be ready for Christmas!

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

3 kommenttia

  1. hei! Hieno sauna teillä. Mistä te olette tuon saunajakkaran hankkineet? Meillä on muuten sauna kunnossa, mutta jakkaraan sellainen ikivanha, pari kesää ulkonakin viihtynyt sekä maalausalustana toiminut harmaantunut yksilö… 🙂

    1. Starkilta, maksoi kolme kymppiä. Mutta sitä ei tosian suositella portaaksi, voi keikata. Me ruuvataan se seinään kiinni, niin ei lapsille tule haavereita.