Uusi taulu hyllyllä

uusitauluhyllylla1

uusitauluhyllylla2

uusitauluhyllylla3

uusitauluhyllylla4

 

Tapahtuipa toissa viikonloppuna erikoinen juttu. Olin purkamassa kirpparipöytääni ja siinä lopuksi sitten tein vielä silmäilykierroksen mahdollisten pöydästä eksyneiden tavaroideni varalta. Samaan aikaan, kun yhden pöydän kohdalla silmäni nauliintuivat tähän ihanaan naismaalaukseen, huomasin sivusilmällä, että kaksi naisihmistä saapui samaisen pöydän luokse, keskustellen sen tyhjentämisestä. Taulua kädessä pyöriteltyäni huomasin, ettei siinä ollut hintalappua, joten kysyin, onko se myynnissä. Sillä samalla sekunnilla myyjään katsahtaessani tajusin, että hänpä taitaakin olla Liivia: taiteilija, valokuvaaja ja bloggaaja, ainakin vuodesta 2008 enemmän ja vähemmän säännöllisesti seuraamieni Via Liivia, ja aiemman Liivian talossa -blogien takana. No, Liivia sitten hetken hintaa arvottuaan kirjoitti tauluun uuden kolmen euron (!) hintalapun ja minä siitä sitten onnesta kehräten luikin taulun kanssa kassajonoon, perisuomalaiseen tyyliin ”tietenkin” mitään tästä tunnistamisasiasta mainitsematta. Kaikki kävi nähkääs niin äkkiä, ettei siinä olisi ehtinyt mitään älykästä repliikkiä hiomaan!

Signeerausta taulussani ei ole, mutta uskoisin sen kyllä olevan itse Liivian pensselistä. Ja kaiken kruunuksi tuo pikku taulu sopii meidän olkkariin kuin nenä päähän, eikös? Harmi kun olivat keltaiset ja pinkit sohvatyynynpäälliset (edelleen) pyykkikopassa.

Lovely new painting. By Liivia, I presume.

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

5 kommenttia

 1. Lucky You!
  Minäkin tykkään Liivian blogista ja maalauksista.

  Sinulla on myös ihana ”sienilamppu” hyllykössä.
  Onko se vanha ja oletko maalannut sen vai
  onko uusi hankinta?
  Kirpparilla kerran tuollaiseen törmäsin, enkä pöhkö ostanut.
  Nyt se kummittelee mielessä.

  1. No juu, joskus sentään onni potkii! 🙂 Sienilamppu on Tigerista, ostettu joskus loppuvuodesta, mutta niitä näytti siellä taas viimeksi käydessäni olevan. Hinta hurjat 15 euroa.

 2. Taulu todella sopii teille! Vähän halvalla kyllä meni, mutta selvästi hyvään kotiin:)
  Kiva kun vinkkasit, että löysin tänne.

  1. Halvalla tosiaan, mutta enpä alkanut vastaan vänkäämään! Kiva kun piipahdit! 🙂