Uusi vahaliina sotkupettereille

vahaliinat_leiska

 

Tällä meidän kokoonpanolla ei oikein arkikäytössä viitsi ruokapöytään pellavaliinoja levitellä, eikä ilman liinaakaan voi olla, kun pöydän pinta on niin huonossa kuosissa. Olen tehnyt ruokapöydän muotoilijaopintojeni aikana, vuonna 2002, ja silloisen sisustusmakuni mukaisesti käsittelin pinnan kuultovalkoisella Osmo Colorilla, joka on sekin jo pahasti kulunut. Haaveissa olisi sutaista pöytälevyt mustiksi, mutta sitä projektia odotellessa pöytä piilotetaan vahaliinan alle. Ehdottomasti paras vahakangasliinamme on jo useamman vuoden palvellut Finlaysonin musta Coronna, koska sen kuosi ei ole liian ”keittiömäinen” ja sitä pystyy pesukertojen välissä myös pyyhkimään. Pinnaltaan toiseksi paras on Ikean pallollisesta Lialotta-kankaasta ompelemani liina, sitäkin voi helposti pyyhkiä. Yksivärisissä mustissa liinoissamme on sen verran pintastruktuuria, että pyyhkimisessä on liian kova homma, eli liinat on pestävä ihan parin päivän välein. Ja Valkoinen Artekin Siena-liinamme on ohut, läpikuultava ja siihen piintyvät tahrat melko helposti. Eli uutta liinaa kaipailtaisiin. Tässä muutamia suosikkejani. Hintaerot ovat melkoiset, ja pöydän koko peräti 100x200cm, joten Annoon (Lankku?) tultaneen näin aluksi päätymään?

Kuvat valmistajien (harmi kun eivät ole samassa mittakaavassa!).

We definitely need a new oilcloth for dining table.

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

5 kommenttia

  1. Kiitos vinkista, Anno Vilja nayttaa kivalta, ehka siita tulee meidan sotkupettereille liina 🙂

    Yritin hakea ’uusi koti’ tagilla tietoa teidan olohuoneen kirjahyllysta. Loysinkin etta se on Bestå-rungot Stuva-ovilla mutta miten olette saaneet sen noin korkeaksi? Jos tassa on kaksi kaappia paallekkain niin miten ylempi on tuettu, vain pultattu seinaan? Meilla olis hakusessa 50cm syva ja lahemmas 260cm korkea kaappisysteemi eteiseen.

    1. Meillä on kaksi runkoa päällekkäin, alla 192cm ja päällä 64cm. Tämä kompleksi on ollut meillä syksystä 2009, joten pitäisi löytyä myös ”koti” tägin alta. Kaapit pitäisi tietty kiinnittää seinään, mutta koska ovat lähes kiini katossa (väliä ehkä 2cm), ei kompleksi yksinkertaisesti mahdu keikkaamaan (takareuna ottaa niin pian kattoon kiinni).

  2. Entäs Finlaysonin Elefantti-kuosi? Sitäkin saa vahakankaana. Oman kokemuksen mukaan Elefantti-tuotteet tai yleisesti vahakankaat ovat aina säännöllisin väliajoin alennuksessa ainakin kanta-asiakkaille, joten ei muuta kuin tarjousta kyttäämään 🙂

    1. Elefantti on ihana kuosi ja sitä meiltä löytyy paljon, mutta pidän sitä vähän turhan ”lapsellisena” tupakeittiöömme. Erillisessä keittiössä se kyllä menettelisi.