Vaahtokarkkilumiukot

vaahtisukot1

vaahtisukot2

vaahtisukot3

 

Aika pitkä yhdyssana tuo vaahtokarkkilumiukko. Ja vähintään yhtä pitkää hermoa vaativaa niiden valmistaminen. Ainakin meikäläiselle. Kuten kuvasta 1 näkyy, tikutti mies kaksosten synttärijuhlia varten melkoisen kulhollisen lumiukkoaihioita, ja kuvassa 2 paljastuu, montako sain valmiiksi (grillataan ne loput sitten kesällä…)! Oli meinaan tarkkuutta ja aikaa (jota ei sitten oikein ollut) vaativaa tuo sulatetun suklaan pursottelu. Jopa tuolla varta vasten ostamallani koristelukynällä. Neninä sulatetulla valkosuklaalla liimatut puolikkaat Haribon lakutoukat. Mutta kakunkoristeiksi ja muutamalle halukkaalle lapsivieraalle nuokin onneksi riittivät. Idea löytyi Pinterestistä. Kokeilkaas itse!

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

3 kommenttia

  1. Kauniita! Pitääpä testata.. jos sulan suklaan sijaista käyttäis semmosta valmista tussia, jossa elintarvikeväriä?

    1. Se on aivan loistovaihtoehto! Mutta meillä oli vastaava tussi vain keltaisena, ja kaikki muinoin Tampereen keskustassa toimineet leivontatarvikkeisiin erikoistuneet myymälät ovat havaintojeni mukaan lopettaneet. Ja verkkotilausta en uskaltanut niin viimetingassa joulun alla tehdä. Kuopuksen synttärien leipomustarvikkeet tartteekin sitten muistaa tilata ajoissa!

  2. Kiitos kivasta ideasta! Meillä oli tänään lumiukkotehdas pystyssä huomisia synttäreitä varten. Käytin koristelussa coctail-tikkua, jota kastoin sulassa suklaassa, toimi hyvin! Ukkojen ”lumipallot” liimattiin valkosuklaalla mutta ukoista tehtiin vain 2-kerroksisia, että pysyvät pystyssä.