Valkoinen koskemattomuus

luminenpiha3

luminenpiha2

luminenpiha1

 

Perjantaiaamun valjetessa ulkona odotti tämä näky, koskematon valkoinen pikku piha. Vaan viikonlopun jälkeen niistä ei ole enää tietoakaan. Ei valkoisesta, eikä koskemattomuudesta. Tänä aamuna kävi nimittäin niin, että lastenhuoneen pimennysverhoja avatessani huomasin lauta-aidan portin repsottavan auki, ja kun astuin ulos, huomasin lasten nukkumahuoneen ikkunan alta hävinneen tuulettumassa ollutta tavaraa. Ainakin nipussa ollut lasten matkasänky (jättivauvamme ei mahtunut enää vaunukoppaan, joten yritin nukuttaa häntä ulos matkasänkyyn, melko huonoin tuloksin) ja tuuletuksessa ollut kassillinen pipoja, hanskoja ja kaulahuiveja oli hävinnyt. Lisäksi niin ikään ulkona ollut pyykkikoppa oli myllätty ja se näytti ihmeen tyhjältä (olen todella innostunut ulkotilojen suomasta tuuletusmahdollisuudesta!). Luulin saaliin olleen siinä, kunnes kohta tajusin tarkistaa myös parvekkeen. Ja sieltäpä puuttui sinne illan päätteeksi nostamani iso Clas Ohlson -kassillinen juuri eilen vauvaa varten autotallista hakemiamme kaksosten vanhoja vaatteita. Oli talvihaalaria, toppahousuja ja muuta mieluista ja tärkeää. Jälleenmyyntiä ajatellen aivan säälittävä saalis, mutta uusien vastaavien ostoa kun ajattelee, tulee niistä meille ihan merkittävät tappiot. Voitte ehkä kuvitella, että päivä on mennyt melkoisessa shokissa. Puistattaa ajatellakin, että nukkuessamme varas/varkaat ovat häärineet ikkunan takana, vain noin metrin päässä lastemme sängyistä. Ja että ovat ihan kiivenneet parvekkeellemme. Yök. Onneksi oli sentään ovet lukossa.

Thief/thieves visited our back yard last night. We lost kids stuff mainly. Feels awful.

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

18 kommenttia

 1. Siis HÄH?! Ei ole todellista miten härskiä ihmisten touhut nykyään on! Rikosilmoitusta vain tekemään, vaikkei se välttämättä mitään autakaan.

  Kyllä pistää vihaksi tosiaan, ja kun miettii että varas ei välttämättä tee saaliilla yhtään mitään, teille sen sijaan käypää tavaraa ja vielä tunnearvolla!

  Kyllä ottaa päähän nyt ja kovasti teidän puolesta!!!

 2. Ilkeä tunne. Meille tultiin varkaisiin rivarin aidatulle pihalle joskus vuosia sitten riippulukko rikkomalla ja vieläkin muistan juuri tuon tunteen että varas tuli vain parin metrin päähän meistä nukkuvista. Hyi.

 3. Ihan kamala! Ja myös tosi outoa, kuka vie käytettyjä lastenvaatteita ja kiipeää vielä parvekkeellekin?

 4. Voi yökkö! Ja kummallista että lastenvaatteet kelpasivat matkaan!

  Inhottava ajatus! Saatika se ylimääräisen vaivan määrä, kun pitää tehdä rikosilmoitus (vai pitääkö?), vakuutushakemus ja vielä ostaa uudet tarvikkeet/vaatteet!

  Meille asennettiin pari viikkoa sitten hälytysjärjelmä kotiin, 3 kymppiä/kk. Ehkä lumetta tuo lisäturvallisuuden tunne, mutta eipähän tule yllätyksenä jos joku murtautuu sisään.
  Viime viikolla olin työmatkalla Kiinassa, kun firma soitti kun oli saanut hälärin. Mies (onneksi) oli syyllinen hälyyn, mutta ainakin toimii! Toisaalta, häläri ei toimi ulkona, mutta kun laputtaa piha-aidan ja postilaatikon sekä ulko-ovet tarroilla, luulen että valitsevat helpomman kohteen.

 5. Suorastaan kuvottava aihe!
  ( Pitkäaikainen lukijasi esittäytyy.Kommentoiminen vain tahtoo aina jäädä. Blogiasi on mahtava lukea, tykkään tyylistäsi! )
  Mutta ihmiset on näköjään ällöttävääkin ällöttävämpiä! Niinku vois käydä ees mielen vieressä pölliä jotain vitsin vaatteita! Hoh hoijaa. Ei muuta ku nettiin ilmotusta ”ostetaan matkasänky” – niin eiköhän rosvosi löydy. Hyi olkoon!

 6. Voi itku! Johan on ollut röyhkeitä varkaita liikkeellä! Kenelle edes tulee mieleen varastaa tuollaista tavaraa? Todella törkeää! Tuli todella paha mieli teidän puolesta. Niissä vauva-ajan vaatteisssa kun kuitenkin on aika paljon sellaisia sentimentaalisia juttuja mukana. 🙁

 7. Hyi olkoon! Täällä pohjoisessakin on liikkunu kummallisia varkaita ja keskellä kirkasta päivää vielä! Korvaako kotivakuutus?

 8. Tämä oli tosissaan melkoinen kolaus turvallisuudentunteelle! Meillä oli kesästä asti olkkarissa yötäpäivää kaihtimet ylhäällä (peseytyminen ja pukeutumishommat alhaalla) ja ulkona tuuleteltiin ja säilyteltiin vaikka mitä. Eilen illalla oikein hermostutti jäädä yksin lasten kanssa, kun mies kävi ystävää tapaamassa. Täällä istuin jämänä verhot tiukasti säpissä, lasten nukkuessa. Vaikka eihän mulla ole mitään syytä odottaa, että tulisivat takaisin. Tai pyrkisivät sisään. Oon miettinyt, että olisko ”primus motor” ollut se parvekkeen mustavalkoinen Clas Ohlson -kassi, siinä kaupassa kun myydään ihan arvokastakin tavaraa. Mutta että se silti vietiin, vaikka sisältö oli vain vaatteita. Ja alhaalta ne muut sitten siinä samassa. Tiedä häntä, mutta se parvekkeelle kiipeäminen oli kyllä ihan liikaa. Hyi. Naapureillakin oli viime kesän kuumina öinä parvekkeen ovi auki. Onkohan ens kesänä… 🙁 Rikosilmoituksen tein, mutta vakuutusehtoihimme (If) ei olla vielä syvennytty.

 9. Aivan törkeää, ja se miten vähän asiasta on hyötyä varkaalle mutta miten paljon haittaa teille. Ja näin taitaa olla aina varkauksissa. Ärsyttää miten moraalittomia ihmisiä onkaan olemassa.
  Meilläkin on hälytysjärjestelmä ja riistakamera pihaa kuvaamassa. Lisää turvallisuuden tunnetta mutta en tiedä onko mitään apua, jos joku pihalle päättää varkaisiin tulla.

 10. Kamalaa! Ja vielä piti kiivetä sinne parvekkeelle?!

  Tiedän niin ton turvattomuuden tunteen varkauden uhriksi joutuneena 🙁 Meiltä vietiin ulko-oven edestä yksi kesäyö parveketuoli. Vaikka kyse ei ollut kuin muutaman euron arvoisesta jutusta, niin pitkään se kuristava tunne kurkussa, että joku kävi varkaissa niin härskisti meidän pihalla, ei unohdu vieläkään mielestä.

 11. Hyi olkoon, miten törkeetä. Kantsinee lähiviikoina tsekkailla nettikirppiksiä, jos vaikka on tutunnäköistä tavaraa myynnissä. Tuttu on ainakin saanut narautettua pyörävarkaan bongaamalla oman, erikoisenvärisen pyöränsä tori.fi:stä.

 12. Aivan käsittämätöntä!!! Ei ihme, että säikäytti! Jälleen kerran täytyy ihmetellä, miten kukaan voi olla noin törkeä… 🙁 Tsemppiä!

 13. Hui! Oikein puistattaa ajatellakin 🙁 Asutaan ymmärtääkseni vielä samalla puolen kaupunkia.

  Meillä murtauduttiin 2 vuotta sitten Tallinnassa autoon, rikkomalla ikkuna. Saaliina likapyykkiä, uimakamppeet, potan sisäosa (oli mukana kuopukselle), lasten kumpparit ja mun TOINEN Hai kumppari yms. Toki myös dvd-laite ja vähän likööriä, viiniä jne. Lähinnä kuitenkin ihan älytöntä roinaa varkaille, mutta meille iso vaiva ja ikävä olo :(.

  Meillä muuten If:n kotivakuutus korvasi kaiken ostoarvostaan eli ihan sen listan mukaan mitä listasin ”Nokian kumisaappaat 30 €” jne., kun meillä vakuutuksessa joku täysarvokorvaus tms.

 14. No voi voi onhan se ikävää. Mutta asujalla on asujan vastuu. Ei pidä jättää tavaraa ulos, piste. Siinä on riskit ja ne riskit tulee hyväksyä. On turvakameroita ja muita järjestelmiä, joita kannattaa harkita, jos säilyttää tavaraansa ulkona. Olkaapa jatkossa tarkempia 🙂