Vintin aarteita

Viikko sitten kävin penkomassa vinttikoppiamme, joka ei kyllä oikeastaan ole koppi laisinkaan. Se on söpö viistokattoinen tila, jossa on pieni kattoikkuna ja upeasti ladottu satavuotias tiililattia, ja kokoakin arviolta 15 neliötä. Ja tavaraahan sinne on siunaantunut…

Tarkoitus oli etsiä vähän tuunattavaa ja niitähän sieltä löytyikin: Ikean vanha vitriinikehys (suunnilleen kymmenen vuotta sitten hankittu), enoni tekemä muumikello ja isäni rakentama nukkekoti. Muumikello ja kehys saivat jo valkoista spraytä (olipa muuten viheliäistä tavaraa, suihkaus toisensa jälkeen maali vaan hävisi jonnekin puun syövereihin!) pintaansa, mutta nukketalo odottaa vielä lopullisia päätöksiä. Ja sen jälkeen vielä ylimääräistä aikaa… Toisaalta arastelen kajota siihen, mutta toisaalta haluaisin saatella sen arvokkaasti 2000-luvulle. Kuten arvata saattaa, talo on pykätty 80-luvun alkupuolella, Lundbyt esikuvinaan. Mielessäni olisi sävyttää (siten että puunsyyt kuultavat läpi) katto mustaksi/tummanharmaaksi (kuten huopakatto), ulkoseinät vaaleanharmaiksi ja ikkunanpielet valkoisiksi. Lattiaan liimaisin jätskitikkuja, ikäänkuin lautalattiaksi, samalla lailla kun tuohon vitriinikehykseenkin olen muinoin tehnyt (aiemmin siellä asustelivat mm. nuo vauvojen kollaasiin päätyneet tuolit). Ja lautalattiaan toki valkoinen väri pintaan, portaat valkoisiksi, seiniin jotain pikkukuviollista tapettia (tuon ylemmän kerroksen vasemman huoneen tapetin voisin kelpuuttaa edelleen, muihin olisi ainakin yhtä vaaleansinivalkoista tallella) ja katto valkoiseksi.

Eikös olekin taitava isäukko mulla? Portaatkin on niin pieteetillä toteutettu, reisipuihin on kolottu urat jokaiselle askelmalle  ja mitkä hienot liitokset tuossa talon päätyssäkin on näkyvissä! Alkujaan katto oli punavalkoista, laattakuvioitua kovalevyä, mutta reilu kymmenen vuotta sitten isäni vaihtoi sen tuohon vaneriin. Ja hyvä niin!

Muumikellokin löysi oitis paikkansa vauvojen huoneen seinältä ja vitriiniin tulee taannoin hankkimani Kanelikaupan leikattava juliste. Sikälimikäli kun raaskin sen palastella!

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

10 kommenttia

 1. noi on aina vähän arkoja asioita puuttua, nuo läheisten tekeleet. Mutta nukketalosta on kuitenkin olemassa dokumenttia alkuperäiskunnossa, niin etköhän sen voi remontoida nykytyyliin kenenkään pahastumatta. Sen verran hienonkuuloiset suunnitelmat sulla.

 2. Nukkekotiprojekti on meilläkin meneillään, mutta oma talo on löytö roskalavalta. Sinne on tulossa tummanharmaat kaakelit kylppäriin ja kiiltävän valkoiset keittiöön. Lautalattiaakin juuri samaisella tekniikalla ja värillä olisin pykäämässä ainakin makkariin. Seinät tulee valkoisiksi. Talon ulkopuoleen en kajoa, sillä haluan sen säilyttää juuri siinä 80-l. asussaan.

  1. Mahtavaa, kävin heti kaivamassa postauksesi esiin. Kuulostaa hienolta suunnitelmalta, millä meinaat sen kaakelin toteuttaa? Näin muuten samalla upeat pinnituunauksesi, on kyllä ihan pakko matkia ja tehdä tytölle muutama pinni! 🙂

  2. Kaakelit tulee mosaiikkilaatalla ja Kierrätyskeskuksesta löydetyllä (mosaiikki?)laatalla.
   Jos nappipinnejä tarkoitat, niin onhan niitä ollut monessa blogissa – matkinut siis minäkin olen 😀

 3. Älä oikeasti kajoa tuohon!! :/ Musta-valko-harmaa -linja on ihan ok johonkin asti, mutta ihan kaikki ei ole kaupan!

  1. No tuollaisenaan se olisi saattanut jäädä vinttiin. Notta olisikohan se sitten ollut parempi vaihtoehto? 😉

 4. Minä kyllä uudistaisin tähän päivään! Siitä tulee varmaan tosi herkullinen noilla jutuilla mitä oot suunnitellut.

  Voisihan noita ristikkoikkunoita ja oviaukkojakin muuttaa tähän päivän. Vaikka hauskat noi oviaukotkin, silloin piti ”kaikkien” saada kaarioviaukot. Muistan kun meidänkin kodin normaalit sisäoviaukot muutettiin tuollaisiksi 🙂