Vitriinikaapit ja niiden IittalatVitriinikaapeistamme kysellään säännöllisesti, niin kommenttilootissa kuin sähköpostitsekin. Joten eiköhän ole paikallaan tehdä niistä oma postinsa! Kaapit ovat Ikean vanhaa Norden-mallistoa, eikä niitä siis valitettavasti ole enää saatavilla. Ensimmäinen kaappimme käytiin hakemassa Vantaalta huhtikuussa 2010 ja toinen tarttui mukaani Tampereen tavaratalon löytöpaikasta (alle puoleen hintaan!) reilua vuotta myöhemmin, samalla kertaa kun olin noutamassa lastenhuoneen komeroita. Vitriinikaappi oli ollut haaveissani jo pitkään, mutta sopivaa ei ollut tullut aiemmin vastaan, vaikka Huuto.nettikin oli ollut ahkeran syynäyksen alla. Mutta nuopa täyttivät kriteerini (kahden mustan hyllyn ja kansilevyn melamiinipinnan jouduin kyllä nielemään, muutoin ovat massiivipuuta ja lasia) ja olenkin ollut niihin hyvin tyytyväinen. Pidän siitä, kuinka tavarat ovat ovien takana ikäänkuin piilossa, mutta kuitenkin näkösällä. Sellaiset hieman sotkuiset ja epämääräiset asetelmat ovat suosikkejani. Hyvä niin, sillä niitä meillä syntyy ihan itsestään. Nytkin kaapissa komeilee tapettirullia…

Sitten astioihin! Monessa blogissa on kiertänyt haaste esitellä kodin Iittala-tuotteet. Minä tartuin tähän haasteeseen ihan oma-aloitteisesti, joten tässäpä ensimmäinen osa Iittaloistamme/Arabioistamme. Osa kaapin astioista on niin vanhoja, että Iittalan sijasta niiden pohjassa lukee Arabia. Mm. ensimmäiset Egomme ja ABC:mme (joka sai sittemmin lisäosia ja vaihtoi nimensä Neroksi) ovat jo Arabian ajoilta. Vasemman puoleisen kaapin ylimmällä hyllyllä on kaksi Flirt-kannua, kaksi kirkasta Decanter-karahvia, vaaleansininen Essence-karahvi (tuotannosta poistunut väri), kirkas Kartio-kannu ja muinaisjäänne, Alberto Medan Arabialle suunnittelema Water-kannu/veden suodatin (poistunut tuotannosta muistaakseni jo 2005).

Keskimmäisellä hyllyllä on kaksi Muumi-kannua, kaksi pientä (14x17cm), yksi keskikokoinen (17x28cm) ja kaksi isoa neliskanttista (28x28cm) ABC/Nero-vatia/vuokaa (kaikki tuotannosta poistuneita) kaksi puikulaa Koko-tarjoiluastiaa (tuotannosta poistunut) ja yksi nelikanttinen Ego-vati (kihlajaislahja appivanhemmilta syksyllä 2002, tuotannosta poistunut).

Alimmalla hyllyllä 2 pientä Ego-tarjoilukulhoa ja yksi iso (kaikki tuotannosta poistuneita), läjä Ego-sirottimia (jo hyvän aikaa sitten poistuneita nekin), kaksi isoa Teema-kulhoa ja yksi Egon iso (tarjoilu)lautanen (poistunut tietty sekin).

Oikean puoleisen kaapin ylimmällä hyllyllä Essence-laseja: maljoja, punaviini- ja kuohuviinilaseja, 12 kappaletta kutakin.

Keskimmäisellä hyllyllä tusinan verran HotCool-laseja, kaksi Egon maitokannua (poistuneita toki), kuusi paria Egon espresso-kuppeja lautasineen, tusinan verran Egon cappuccino-kuppeja lautasineen ja tusina Egon latte-kuppeja.

Alimmalla hyllyllä Ego-lautasia: ylemmän hyllyn lattekuppien (leipä)lautaset, syvät ruokalautaset ja matalat ruokalautaset, tusina kutakin (molemmat ruokalautaset jo vuosia sitten markkinoilta poistuneet). Kylläpä meillä onkin noita mallistosta poistuneita kippoja ja kuppeja, enemmän kuin yhä tuotannossa olevia?

Tässä Iittala-kavalkadini ensimmäinen osa, jatkoa seuraa, kunhan vaan on aikaa ja valoa!

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

6 kommenttia

  1. Kiva, kun esittelit kaapit ja niiden sisällön 🙂 Noita Ego-sarjan tarjoiluastioita ja kannuja olen yrittänyt metsästää jo hyvän tovin, mutta kovin nihkeästi on tarjolla tai sitten mulla on vaan huono tuuri 🙁

  2. Ihanat vitriinit ja astiat! 🙂 Silmät kuitenkin tarttuivat juurikin niin hurmaaviin tapettirulliin, mitä on tuo ylempi tapettirulla? Näyttäis juurikin tyyliimme sopivalta hakusessa olevalta tapetilta. Muutenkin teidän koti on niin nam, päivittäin käyn täällä huokailemassa.

  3. Ihanat kaapit ja sisältö! Haaveilen itsekin tuollaisista, koska tällä hetkellä keittiön kaapit ovat ääriään myöten täynnä kippoja ja kuppeja.