WC-kalustusta

uusikoti_wct

 

Tässä vähän uuden kodin wc-kalustemietteitä. Sama VitrA:n S50 -pönttö, Hansgrohen Talis -hana ja Kvikin valopeili (80x65cm) meillä on nytkin (osa vessassa, osa kylppärissä), ja miksipä sitä hyviä pois vaihtamaan. Nykyiseen lasittamattomaan mattamustaan lattiamosaiikkiin, tai lähinnä sen puhdistettavuuteen, en ole tyytyväinen, joten se menköön vaihtoon. Laataksi on kaavailtu Pukkilan maahantuomaa Arkitekt Color -sarjaa, mutta sitä ei olla vielä päästy livenä hypistelemään. Koska yläkerrasta tulee valkoisen valtakuntaa, tulee sinne vessan lattiaan valkoinen laatta. Alakerrassa korostamme sen intiimiä ”kellarimaisuutta” mustalla lattialla, joten siellä myös myös lattialaatat ovat mustia. Allaskaapisto joko (Kvikin) mustilla tai valkoisilla ovilla, en tiedä vielä. Allas joku sopivan kokoinen, kantikas ja porsliininen. Ja vielä vähän vanhaa tuttua OSB-levyä seiniin, mustalla Supi-saunasuojalla käsiteltynä, kuinkas muutenkaan!

Kuvat pönttö VitrA, hana Netrauta, allas ja valopeili Kvik, laatat Pukkila.

My plans for toilets.

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

7 kommenttia

 1. Hieno tulee varmasti! Voiko tuota OSB-levyä käyttää märkätiloihin? Siis ei varmaankaan suoraan kosketukseen veden kanssa, mutta muuten sallitusti?

  1. Kyllä, yhtälailla siinä missä tavallista puupaneliakin, eli ei kuitenkaan mihinkään suihkun taakse tai muuten veden kanssa kosketuksiin. Supi-saunasuoja sekin toki parantaa asiaa. Liimaa tms. sidosaineita levyssä on kyllä sen verran, että saunan verhoiluun en sitä käyttäisi, ainakaan ilman valmistajan vakuutteluita siitä, ettei saunan lämpö saa mitään ”myrkkyhöyryjä” irtoamaan levystä!
   http://www.genetrade.net/?k=15946

 2. Olen haaveillut tuosta samasta Vitran WC-pöntöstä! Muistatko mistä olette ostaneet sen toiseen vessaanne? En oikein löytänyt muita myyjiä sille kuin netrauta.fi… Ja olisi tietty mukava vilkaista sitä ennen ostoa!

  Aivan ihana WC teille tulee!

  1. Netraudasta justiinsakin ostettiin! Niillä on kyllä showroom Ideaparkissa, mutta me ostettiin omamme ihan ”sokkona”. 🙂

 3. Minäkin tuosta wc-pöntöstä kyselisin…onko siinä istuinkannessa vaimennus eli laskeutuu hitaasti alas?

   1. Sannan rohkaisemana tilasin netistä Interbauen –verkkokaupasta tuon Vitran S50 wc-istuimen ja siihen saa saa valita ottaako perinteisen istuinkannen ja pehmeästi laskeutuvan. Tämä soft-close kansi on hieman kalliimpi (n. 50e), mutta erittäin kätevä! Ja pönttö itsessään aivan ihana (jos wc pönttö nyt ihana voi olla) 😉